top of page

Sterk
als
gezin

 

Mijn naam is Renate Van Geel, ik ben 36 jaar, getrouwd en mama van Nia (2013) en Ilja (2016). Toen ik 4 maanden was, werd ik geadopteerd vanuit Zuid-Korea naar België waar ik opgroeide in de landelijke Noorderkempen.


Ik studeerde Toegepaste psychologie, Sociale en culturele antropologie en volg de opleiding tot junior Adoptiecoach bij AFC Nederland.

Je kan bij mij terecht voor ouder- en gezinsbegeleiding, individuele begeleiding en coaching van jongeren en volwassenen, begeleiding en coaching van gezinnen, jongeren en volwassenen rond adoptie, pleegzorg en identiteit.

Ik heb gewerkt als contextbegeleider binnen Bijzondere jeugdzorg en als maatschappelijk werker op een CLB.
In beide jobs richtte ik me steeds op het gezin als geheel aangezien niemand functioneert als eilandje.

 

Gezinsleden zijn verbonden in alles wat ze doen en niet doen, in wat ze zeggen en niet zeggen. Er is permanente uitwisseling en invloed op elkaar.
In mijn ogen ligt een belangrijk deel van de oplossing en heling vaak in de wisselwerking tussen gezinsleden.
Ik werk met oog voor de ruimere context en zet waar mogelijk in op het eigen netwerk van gezinnen om hen te versterken. Als antropoloog heb ik aandacht voor ieders culturele eigenheid en diversiteit.

Ik werkte samen met veel scholen en diensten in de Noorderkempen en ken intussen zeer goed de weg in de sector van de jeugdhulp en van het onderwijs. Ik weet dat de noden ontzettend hoog zijn, de wachtlijsten ellenlang en de hulpvragen prangend. Ik hoop op mijn beurt te kunnen bijdragen aan kwaliteitsvolle hulpverlening voor kinderen, jongeren en hun gezinnen.


Ik beschik over een grondige kennis van de sociale kaart in de Noorderkempen en Antwerpen en kan daardoor gericht doorverwijzen indien nodig. Zelf doe ik momenteel geen aanbod voor kinderen maar ik werk hiervoor samen met De Talententuin in Essen. Hier kan je onder andere terecht voor individuele kindercoachtrajecten, ontspanningslesjes in groep en diagnostiek.

bottom of page