top of page

𝙒𝙤𝙧𝙠𝙨𝙝𝙤𝙥 𝙞𝙣 𝙜𝙧𝙤𝙚𝙥𝙨𝙥𝙧𝙖𝙠𝙩𝙞𝙟𝙠 𝘿𝙚 𝙇𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙀𝙨𝙨𝙚𝙣

'In 9 stappen een gezonder en ontspannen leven'

Elke periode heeft zijn eigen ziekten en in onze moderne tijd zijn dat de ‘welvaartsziekten’. De afgelopen decennia heeft een explosieve groei aan welvaartsziekten laten zien. Psychische en fysieke gezondheidsklachten kwamen vroeger vooral bij ouderen voor en hadden meer te maken met het harde werken en de leeftijd. Tegenwoordig is de groep mensen die in disbalans leeft erg groot. Er zijn meerdere redenen hoe het zover is kunnen komen. Wat nog veel belangrijker is, hoe kun je terug in balans komen voor een gezond en ontspannen leven.

Hartcoherentie is een methode die je helpt om je hartslag en ademhaling in balans te brengen. Door deze methode dagelijks toe te passen merk je dat je je gezonder, minder gestrest en rustiger voelt. Je ervaart een verbetering van concentratie en focus, verandering van gedrag, beheersing van angsten en verhoging van je weerstand bij onprettige klachten.

Bewust ademen vormt de unieke schakel tussen lichaam en geest. Meestal functioneert het lichaam volledig onder leiding van ons autonoom zenuwstelsel en is de geest ‘vrij’ om zich met allerlei zaken bezig te houden. Dit is ook niet vreemd in onze drukke samenleving met alle zintuigelijke indrukken. Hoe vaak komt het voor dat jij in gedachten bent? Ben jij je ervan bewust hoe vaak je bezig bent met iets uit het verleden of hoe vaak jij je zorgen maakt over de toekomst.

Veel mensen zijn vervreemd van wat er zich ín het lichaam afspeelt. Lichaam en geest lijken twee afzonderlijke levens te leiden terwijl ze elkaar continue beïnvloeden. Door ademhaling als tool in te zetten is het mogelijk om een groot aantal klachten te verbeteren. Klachten zoals concentratiestoornissen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, moeheid, alsook lage weerstand, prikkelbaarheid, sterke emoties, burn-outklachten, gewichtsproblemen of algemene stressklachten.

Deze workshop bestaat uit 9 stappen ingedeeld in 3 delen (BodyMind coherentie, emotionele coherentie en voedingscoherentie). Tijdens de workshop gaan we alle stappen doorlopen. De laatste stappen van de training staan in het teken van voedingscoherentie. In meer dan 95% van de gevallen wordt overgewicht of obesitas veroorzaakt door emotioneel eten ten gevolge van stress. We gaan in de laatste stap leren om de basisbehoeften van de twee voedingsemoties (honger en verzadiging) weer te herkennen en erkennen. Dit gaat samen met het vinden van betere oplossingen voor de emotionele behoeften die tot deze voedingsgewoonten hebben geleid.

In 3 avonden leer je wat de methode inhoudt en hoe je dit zelf kunt toepassen in je dagelijks leven. Je ontvangt een werkboek (pdf) waarin alle stappen die we bespreken staan en de oefeningen om thuis uit te voeren. Met een sterke motivatie en discipline (je moet er wel iets voor doen!), ga je na enkele weken een positief effect ervaren.

𝙬𝙖𝙩

3-delige workshop van ca 1,5 uur (iedere 2 weken)

𝙬𝙖𝙣𝙣𝙚𝙚𝙧

woensdag 29 september – 13 oktober – 27 oktober om 09.30 uur

donderdag 30 september – 14 oktober – 28 oktober om 19.30 uur

(Om een veilige plaats te bieden is er plek voor 6 personen per moment)

𝙙𝙤𝙤𝙧 𝙬𝙞𝙚

Effortless coach Klaudi Asbreuk

𝙬𝙖𝙖𝙧

De Living in Essen – Stationsstraat 158 – 2910 Essen (www.delivingessen.be)

𝙠𝙤𝙨𝙩𝙚𝙣

€ 159,- (inclusief cursus met oefeningen)

241755292_3997155787078242_8607837401818255904_n.jpg
bottom of page