top of page

Anders is goed, goed is anders!

Ik ben Tine. In mijn praktijk werk ik met personen en gezinnen rond autisme; wat is het juist, hoe ga je er met om, wat pas je aan in je gezin, ….

Autisme kwam samen met mijn dochter op mijn levenspad. Het bleek een boeiende ontmoeting te zijn! Ik werd er door bevangen, het trok aan mij en smeekte me “leer me kennen, ik ben de moeite waard!”. En of dat zo is! Ik verdiepte mij erin en verbaasde me keer op keer. Ik heb er zo ontzettend veel van geleerd!

Ik werkte dertien jaar als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg, gaf heel wat jaren les in het buitengewoon onderwijs en het deeltijds onderwijs. Ik werk in het ondersteuningsnetwerk om jongeren en scholen te ondersteunen in het school-verhaal.

Ik schoolde me bij tot jongerencoach en verdiepte me in gezinsbegeleiding. Ik volgde de “autisme centraal methodiek” en tal van andere bijscholingen. Ik koppelde mijn ervaringen aan theoretische kennis.

Ik heb zelf ervaren welke impact dit heeft op het dagelijks leven, hoe het voelt als je een diagnose krijgt, wat het betekent dat je kind buitengewoon onderwijs volgt, …

Ik zie hoe personen met autisme in het leven staan, hoe ze van hun leven een mooi traject maken, wat ze kunnen verwezenlijken met de nodige kennis en (eventueel) ondersteuning. Ik zie dat autisme geen synoniem is voor problemen maar dat het een andere manier van waarnemen is die kan ingezet worden om een eigen, gelukkig leven te leiden.

 Anders is goed, goed is anders!

Dit alles helpt mij om gezinnen op pad te zetten en te begeleiden, te helpen begrijpen, te zoeken en te vinden.

Voor meer info of een kennismaking te plannen mag je me mailen:  tine.begeleiding@hotmail.com

bottom of page